La unitat per la unitat? No, gràcies

26 09 2012

No he estat mai partidari de la unitat per el simple fet de la unitat. Penso que la unitat sense un programa (nacional i social) comú (que admeto que pot tenir una molt bona voluntat) pot acabar com el rosari de l’aurora i restant més forces més que no pas sumant-ne. Per altre banda els partits que es defineixin com a independentistes que més diputats treguin a les pròximes eleccions necessitaran un contrapoder fort a darrera i amb les mans deslligades per no arrugar-se davant del xoc que, ineludiblement, comportara la independència.

Anem a fer una miqueta de política-ficció:

Posem que s’aconsegueix tancar una possible coalició amb totes les forces que eren l’11 de setembre a la manifestació. Òbviament el unic punt en que estarien d’acord es en proclamar la independéncia (ni la República Catalana pel que diu ultimament el president). Cosa que ens portaria directament a unes altres eleccions. Peró sense un programa social que porti el país durant el procés.

Sóc més partidari que cada candidatura es presenti per la seva banda pactant (o com a minim intentar-ho) un full de ruta comú en l’àmbit nacional i el seu programa propi a nivell social per construir un nou estat. Com va ocórrer (salvant moltes distàncies) el 1931 amb el pacte de Sant Sebastià per la proclamació de la república. ERC ho ha començat a impulsar amb la presentació de la declaració de Cardona. Una declaració de 8 punts que fàcilment podrien acceptar tots els partits independentistes

En moments com aquests cal que tots siguem responsables i sapiguem que estar units respectant les nostres diferencies.

Ara ens cal una esquerra forta a favor del país que sapiga presionar el President en els moments en que ens trobem però sense oblidar que no podrem avançar nacionalment si no ho fem socialment.

No us deixeu enganyar pels cants de sirena d’una candidatura unitària. Faria que quedés en un segon pla el nostre anhel d’una societat més justa i igualitària.

ARA ÉS HORA CATALANS…

DECIDIM AVANÇAR. AVANCEM PER DECIDIR

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: